Basis opleiding

De Basis Opleiding Draagconsulent richt zich vooral op het geven van hulp aan ouders in de 1-op-1 situatie. De opleiding stelt de deelnemer in staat om ouders met raad en daad bij te staan bij het leren van babydragen in een draagdoek, ring sling of soft structured carrier (ssc).
Het doel van deze opleiding is om een gedegen basiskennis en houding te ontwikkelen, zodat je als draagconsulent je vaardigheden ook verder kan ontwikkelen.

De Basis Opleiding Draagconsulent bestaat uit:

• Verschillende knooptechnieken
  • Heupdragen (met korte doek en de ringsling)
  • Front Wrap Cross Carry geweven lange doek
  • Stretch draagdoek buikdragen
  • Rugdragen
  • Soft structured carriers en eventueel Mei Tai’s
  • Oefeningen voor ouders en kind ter voorbereiding op het dragen en knopen
  • Fysiologische en psychologische aspecten van het dragen
  • Kennis met betrekking tot het herkennen van ergonomische en niet-ergonomische dragers
  • Basis in methodisch handelen in een consult
  • Ontwerpen van je eigen concept voor individuele consultatie

De Basis Opleiding voor Draagconsulent is door het KCKZ geaccrediteerd voor 17 punten.

465,- Euro (Inclusief basismateriaal pakket twv 140,- euro)

Reserveer hier uw plek
Basisopleiding