OPLEIDINGSINFORMATIE

Basis cursus materiaal

In de Basis Opleiding Draagconsulent ontvangt elke deelnemer het volgende pakket:

• Uitgebreid Nederlandstalig Handboek voor Draagconsulenten
    • Geweven doek Didymos mt 2 Trageschule logo, speciaal ontwikkeld voor geven consulten (twv €65 )
    • De rekbare doek van SmallVips (twv €55)
    • Rood groene knoop-oefen doek Hoppediz (twv €20)
    • Eénmalige registratie fee voor het netwerk van draagconsulenten Die Trageschule®
    • Registratie op de site www.trageschule.nl bij draagconsulenten van Die Trageschule® per provincie
    • Toegang tot de facebookgroep Draagconsulenten Die Trageschule® Nederland en België.
Opleidingsinformatie

Nodig voor de opleiding:
Bij alle opleidingen tot draagconsulent dienen de deelnemers de volgende zaken mee te nemen:

• Geweven draagdoek (maat 6)
    • Ringsling
    • Soft structured carrier
    • Draagpop (voorkeur pop 9999 van Renates Poppenstube)

Draag warme, comfortabele kleding en neem warme sokken mee.

Opleidingstijden:
De opleidingstijden voor alle opleidingen zijn bij benadering:
1. Dag 1 09.00 – 21:00u
2. Dag 2 09:00 – 18:00u

Erkenning
Zowel de Basis en de Gevorderde Opleiding tot Draagconsulent, als de Certificering van Die Trageschule® zijn door vele Internationale Draagconsulenten Verenigingen erkend. In Nederland door de Vereniging van Draagdoekconsulenten (VDC) en in België bij de Vereniging voor Draagconsulenten Vlaanderen (VDCV).

Instroom
Indien je een basis of gevorderden opleiding hebt gevolgd bij Zorgdragen Opleidingen, Massage Academie of Instituut voor Hechting, kan je instromen bij de Opleiding Gevorderden voor Draagconsulenten van Die Trageschule®. Naast de opleiding, dien je dan ook minimaal het basis pakket voor zij-instroom (90 euro) te bestellen. Er is ook een uitgebreid pakket (140 euro met nog extra een korte geweven doek voor consulten en een rekbare doek). Na de Opleiding Gevorderden voor Draagconsulenten kan je deelnemen aan de Certificering. We certificeren als Die Trageschule® uiteraard alleen draagconsulenten, die (grotendeels) door ons zijn opgeleid.  Indien je een andere draagconsulent opleiding hebt gevolgd, neem dan ook per mail even contact met ons op. Zo kunnen we de aansluiting naar de opleiding voor je soepel laten verlopen. Je bent van harte welkom!

Onderscheidend vermogen Die Trageschule®

Wat onze opleiding en consulenten onderscheidt, is dat we allereerst uitgaan van de behoefte van de ouders. Wanneer het de ouders goed vergaat, gaat het ook goed met de kinderen. Vanuit dit standpunt, dringen we geen enkel advies over zorg of opvoeding van kinderen en wat het beste voor een kind is aan ouders op. Vaders en moeders leggen de lat vaak al hoog genoeg, door alle adviezen die ze krijgen van de mensen om hun heen. Dit leidt in de praktijk eerder tot frustraties en pijn. Laat elke ouder zijn eigen weg hierin vinden.

Of je wel of geen borstvoeding geeft, wel of niet samen slaapt, je kind veel of weinig draagt, in een doek of drager draagt, maakt voor een goed draagconsult niet uit.

Kinderen
De meeste deelnemers aan de opleiding hebben zelf kinderen. Vaak is het een uitdaging, om tijd vrij te mogen maken voor jezelf, voor een investering in jezelf. De opleiding is een volwassen educatie moment, om je eigen leerervaring en die van anderen optimaal te laten zijn, kunnen kinderen niet tijdens de cursus aanwezig zijn. Onze ervaringen zijn, dat wanneer je goed kan benoemen waarom deze opleiding belangrijk voor je is, partners, ouders, familie en vrienden, vaak graag hulp bieden in de opvang.

Borstvoeding
Dragen en voeden gaan goed samen. Tijdens de opleidingen zijn voedende moeders van harte welkom om op verzoek te voeden. Hiervoor dienen ze echter wel oppas voor hun kind mee te nemen, zodat het kindje gebracht kan worden wanneer het honger heeft, maar ook na de voeding weer het opleidingslokaal kan verlaten.

Centraal Register Kortdurend Beroepsonderwijs

De opleidingen van Die Trageschule® zijn door het CRKBO erkend als (kortdurend) beroepsonderwijs. Dit betekent dat we als instelling een kwalitatieve audit hebben doorstaan en voldoen aan de kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. Als gevolg hiervan zijn de opleidingskosten vrijgesteld van BTW. Op de losse materiaalkosten, handboeken en doeken zit wel BTW.

Evidence Based Education

Alle opleidingen en seminars zijn gebaseerd op intensief onderzoek en ontwikkeld in samenwerking met o.a. de medical board van Die Trageschule® Dresden.
In onze opleidingen dagen we je uit om je eigen ervaring en kennis samen te brengen met de nieuwe kennis en vaardigheden die je tijdens de opleiding opdoet. We zijn er trots op om onderdeel te zijn van het alom gerespecteerde en bekende Die Trageschule® Netwerk.
We nodigen je van harte uit om onderdeel te worden van ons netwerk. Help ons om samen, blijvend onderzoekend en lerend te zijn, als het gaat om babydragen.

Taal
De opleidingen worden gegeven door Floortje Vening in het Nederlands. Een aantal cursussen zal nog door Ulrike Höwer (in het Engels) worden gegeven. Ervaring leert dat taal zelden een probleem is, Ulrike begrijpt een groot gedeelte rustig gesproken Nederlands en in de praktijk helpen mededeelnemers elkaar.