Zorgprofessionals

Die Trageschule® The Netherlands heeft speciaal voor professionals in de geboortezorg een masterclass over het ergonomisch dragen van zuigelingen ontwikkeld.
De masterclass ‘Dragen voor Zorgprofessionals’
bestaat uit 2 modules.  Hierdoor denken we nog  beter in staat te zijn, om aan de verschillende wensen van Zorgprofessionals te kunnen voldoen.

Over het dragen van prematuren in het ziekenhuis, schreef Rachel Verweij (Gecertificeerd Draagconsulent en Trainer van Die Trageschule®) een artikel in het Vakblad Vroeg.

DOEL:
De opleiding heeft als doel om professionals in de geboortezorg de basistheorie van het ergonomisch dragen en een aantal basisknooptechnieken te leren, zodat zij ouders kunnen ondersteunen in het veilig dragen van hun (pasgeboren) baby. Zo kan elke ouder direct starten met dragen en kunnen ouders en kind de vele voordelen hiervan ervaren. Juist zorgprofessionals als verloskundigen, verpleegkundigen neonatologie, consultatiebureau verpleegkundigen, babycoaches en babyconsulenten, doula’s, kraamverzorgenden en kinderfysiotherapeuten, hebben een zeer belangrijke sleutelpositie als het gaat om het wegnemen van eerste drempels om te gaan dragen.

Leerdoelen:

Na afloop van de masterclass ‘Dragen voor Zorgprofessional’ heb je een diepgaand begrip over:

• een evidence based interventie om gehechtheid te bevorderen en het prille ouderschap te ondersteunen, ook in risico-situaties
  • de verschillen en persoonlijke voorkeuren t.a.v. de keuze van een draagsysteem
  • de basiskennis over aanpassingen in het dragen bij veelvoorkomende bijzondere situaties (prematuriteit, overstrekken, PPD, BI, keizersnede etc.).
  • de grenzen aan (en kun je reflecteren op) je professionele handelen, bovendien heb je handvaten voor overleg en doorverwijzen.

Na afloop van de masterclass ‘Dragen voor Zorgprofessional ben je in staat om:

• de belangrijkste fysiologische en psychologische aspecten van dragen te benoemen en uit te leggen
  • antwoord geven op belangrijke vragen van ouders over het dragen van zuigelingen
  • ouders veilig leren buikdragen met de rekbare en de geweven draagdoek
  • ouders veilig leren buik- of heupdragen in de ringsling
  • de meest voorkomende fouten in de behandelde knooptechnieken te herkennen en op te lossen
  • (aanstaande) ouders te adviseren, enthousiasmeren en ondersteunen in het ergonomisch dragen
  • de didactische stappen in het knopen in een persoonlijk consult veilig toepassen
  • direct in je praktijk met ergonomisch dragen aan de slag te gaan, met behulp van concrete tips voor de implementatie in je praktijk

Vervolgscholing:

Na afloop kan je doorstromen in de uitgebreide Draagconsulentenopleiding van Die Trageschule® en meedoen met alle bij- en nascholingen georganiseerd vanuit Die Trageschule®.

Tijdsinvestering

De masterclass ‘Dragen voor Zorgprofessionals’ bestaat uit één volle trainingsdag en een terugkombijeenkomst van een dagdeel (samen 11 uur) plus een huiswerkopdracht van ongeveer 4 uur. Na de opleiding is het de bedoeling dat je ervaring op gaat doen met de geleerde knooptechnieken. Hiervoor ga je een draagconsult geven aan ouders, waar je na afloop een kritische zelfreflectie over schrijft. Verder maak je een fotoserie van de geleerde knooptechnieken en schrijf je een concept implementatieplan uit voor de terugkomdag.

Accreditatie

Het KCKZ heeft de Masterclass 11 studiepunten toegekend en de KNOV heeft de opleiding met 10,5 studiepunten toegekend.

Wil je vooral theoretische kennis opdoen en een eerste praktische kennismaking met het dragen, dan is het mogelijk om alleen het eerste dagdeel afzonderlijk te volgen. De tijdsinvestering en accreditatie hiervoor voor deze Basis Workshop is 4 uur. Ook een lezing of afdelingsbijeenkomst (dus zonder het praktische knopen) behoort tot de mogelijkheden.

Kosten

Bij open inschrijving kost de complete masterclass ‘Dragen voor Zorgprofessionals” €395,- p.p.

Dit is inclusief uitgebreide Nederlandstalige reader, prachtige locatie, inspirerende gesprekken met collega’s, koffie, lunch en accreditatie. De los te volgen Basis Workshop kost €125,- p.p.
Bij een in-company training vindt er een offerte op maat plaats, er is dan korting mogelijk indien deelnemers zelf de locatie en de catering regelen.

Die Trageschule® opleidingen zijn erkend als Kort Beroepsonderwijs en derhalve vrijgesteld van BTW.
Op alle producten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Werkgevers van zorgprofessionals nodigen wij uit om contact op te nemen voor een offerte op maat.

Druk hier om contact met ons op te nemen
Zorgprofessionals