"Ouders dragen hun kinderen en geven ze houvast voor het leven" - Ulrike Höwer info@trageschule.nl

Kinaesthetic Infant Handling

Sabina Hartz, Member Medical Board van Die Trageschule© verzorgt deze prachtige opleiding naar verwachting eind september in Nederland. De opleiding is een aanrader voor kinderfysiotherapeuten, verloskundigen, doula’s, kraamverzorgenden, draagconsulenten en alle zorgprofessionals die met pasgeborenen of iets oudere kinderen werken en natuurlijk ook voor ouders! De opleiding is uniek in Nederland en wordt speciaal voor Die Trageschule The Netherlands gegeven.
Na afloop zal je een aantal handelingen nooit meer doen, of niet meer hetzelfde. Een eye-opener als het gaat om de lichamelijke ontwikkeling van een pasgeboren baby en jongen kinderen. Hoe je als professional of ouder je kind kan ondersteunen in deze lichamelijke ontwikkeling, welke handelingen en bewegingen zinvol en betekenisvol kunnen worden, wanneer je de kennis van de kinaestethiek toepast.
Na afloop van de opleiding ontvang je als deelnemer (na ongeveer 2 maanden) een officieel certificaat voor de Basis Opleiding Kinaesthetic Infant Handling vanuit de KEG (Het Duitse instituut waaronder de opleiding valt). Wil je dit niet en alleen een Nederlands deelname document vanuit Die Trageschule, dan kan je een korting ontvangen van 20 euro. Alvorens te boeken, stuur dan even een mail aan info@trageschule.nl.
Sabina geeft de opleiding in het Engels!

BASIC 3 DAY COURSE: KINAESTHETIC INFANT HANDLING

Voor wie is de opleiding geschikt:

 • Kinderfysiotherapeuten
 • Verloskundigen
 • Doula’s
 • Kraamverzorgenden
 • Draagconsulenten
 • Kinderverpleegkundigen, die hun algemene kennnis over het hanteren en ondersteunen van een baby willen versterken
 • Natuurlijk ook ouders en professionals die op een andere wijze werken met baby’s of jonge kinderen

Data:

eind september 2019

Tijd:
3 dagen van 09.00 tot maximaal 16.00u
Er is geen verplichte scholing / opleiding nodig om te mogen deelnemen.

Waar:
Locatie wordt later bekend gemaakt

What will it bring (Bewust in het Engels, wanneer je deze tekst geschreven door Sabina begrijpt, kan je zeker goed deelnemen aan de opleiding):

 • Knowledge about the Kinaesthetic system of concepts as a base of all movements. It’s the source for all, that babies have to learn, even the moms and we: interaction on all levels: moving, solving conflicts, taking part in the society…
 • Getting ideas to transfer the knowledge to the interaction with the child
 • Getting more sensitive to the signals of the baby, offering more different and individual support in development and movement
 • It takes part in every contact: changing the diaper, lay the baby down , taking it on the lap, organising the surrounding, taking off cloths and putting them on… all these interactions can be taken as an offer in playing and knowing each other more and more in a pleasant way…
 • The more we get sensitive with ourselves, our offers to moms and their babies will get more and more sensitive…

 

Kosten zijn 449 euro voor deelname.
Je ontvangt een Engelstalige reader die hoort bij de opleiding.
Na deelname ontvang je na ongeveer 2 maanden een officieel certificaat vanuit de KEG.
Koffie en thee zijn onbeperkt. Lunch dien je zelf te verzorgen.

Voor informatie van een deelnemer in 2015, verwijs ik graag naar de blog van Elke over de opleiding.

Andere quotes van deelnemers:

Ik heb het twee jaar geleden gedaan als verloskundige en draagconsulent. Vind het ontzettend waardevol. Je kijkt met andere ogen naar oppakken van een kindje, het dragen, aankleden….

“Bij het tandenpoetsen van mijn kinderen, het zelf leren smeren van de boterham, strikken van de veters, bij alles denk ik nu na en zet ik mijn ondersteuning om in een betekenisvolle beweging voor mijn kind. Ik ga nu bijvoorbeeld achter mijn kind staan bij het tandenpoetsen, pak de borstel en laat zijn handje op de mijne rusten. Nu wordt de beweging tandenpoetsen, betekenisvol, dit is wat ik wil dat hij leert als beweging. Ik voel me minder een tool en meer iemand die mijn kind echt ondersteunt om het zelf te leren doen.”

“Ik wist natuurlijk al veel over roterend handelen, maar wat ik hier heb geleerd gaat vele lagen dieper. Kijken naar wat een kind al zelf kan, met de juiste ondersteuning. Ik kan het ook goed in de zorg met ouderen inzetten. Een bijzondere, waardevolle opleiding, helaas niet in het Nederlands, maar blij dat ik hem heb gevolgd.”

 

 

 

Prijsopgave wordt beschikbaar gesteld wanneer de data voor 2016 vast staan

Druk hier om contact met ons op te nemen
Kinaesthetic Infant Handling