Basis Opleiding

De Basis Opleiding Draagconsulent richt zich vooral op het geven van hulp aan ouders in de 1-op-1 situatie. De opleiding stelt de deelnemer in staat om ouders met raad en daad bij te staan bij het leren van babydragen in een draagdoek, ring sling of soft structured carrier (ssc).

Opleiding Gevorderden

Bij deze opleiding gaat het om een verdieping van de kennis uit de Basis Opleiding. Verder richten we ons op de vaardigheid om als draagconsulent op kwalitatieve en effectieve wijze, kennis over en advies in het babydragen te delen in groepen.

Certificerings Opleiding

Pas na succesvolle afronding van deze opleiding, kan je als deelnemer jezelf een “Gecertificeerd Die Trageschule© Draagconsulent” noemen. Middels de certificering getuig je van het hebben van een allround niveau als draagconsulent.

Zorg professionals

De WKT (Wickel Kreuz Trage) is een speciaal voor zorgprofessionals ontwikkelde 1 daagse cursus over ergonomisch dragen. Het is geen opleiding tot draagconsulent, maar heeft als doel om zorgprofessionals de basis over de theorie van het ergonomisch dragen en een aantal basisknooptechnieken, zo te leren, dat zij deze kennis en vaardigheid weer aan ouders kunnen leren.

Kinaesthetic Infant Handling

Sabina Hartz, Member Medical Board van Die Trageschule© verzorgt deze prachtige opleiding op 4, 5 en 6 september in Utrecht (Nederland). De opleiding is een aanrader voor draagconsulenten, verloskundigen, zorgprofessionals en natuurlijk ouders! Na afloop van de opleiding ontvang je als deelnemer een certificaat voor de Basis Opleiding Kinaesthetic Infant Handling.

Opleidings informatie

Bent u geinteresseerd in het volgen van een opleiding? Klik op onderstaande button voor meer informatie over onze opleidingen.