"Ouders dragen hun kinderen en geven ze houvast voor het leven" - Ulrike Höwer info@trageschule.nl

Oprichter van DIE TRAGESCHULE® Nederland

Floortje Vening

Floortje Vening is afgestudeerd zowel als Pedagoog en Ortho-Pedagoog met specialisatie “Psychosociale Problemen en Stoornissen” en “Hechtingsstoornissen”. Daarnaast is zij Post HBO geschoold als Trainer en Coach. In haar liefde voor kinderen, de wens om de band tussen ouders en hun kind te versterken, heeft ze haar passie voor babydragen omgezet in een professionele carrière. Ze gelooft niet in onderscheid tussen goed, beter of slecht dragen, wel in ergonomisch en niet-ergonomisch dragen. Bovendien gelooft Floortje dat alle kinderen en ouders kunnen profiteren van alle soorten dragen. Vaak geldt: “kennis = macht”. Veel ergonomisch dragen, begon niet-ergonomisch, dus laat ieder zijn weg in het dragen vinden. Een draagconsulent kan ouders in dat proces juist ondersteunen.

Bij Die Trageschule® is ze gecertificeerd draagconsulent en heeft ze de Trainersopleiding afgerond, waardoor ze zelfstandig draagconsulenten mag opleiden. Ook is zij voor Die Trageschule® in Nederland de enige gecertificeerde trainer voor de WickelKreuzTrage. Dit is een cursus over ergonomisch dragen speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals (voor meer informatie zie Opleiding Zorgprofessionals).

Floortje is moeder van 5 opgroeiende kinderen en is ook naast haar werk voor Die Trageschule® ondernemer op het gebied van draagdoeken, training en coaching en docent in het HBO.


Floortje Vening

Rachel Verweij

Trainer Zorgprofessionals Die Trageschule®

Rachel Verweij

Rachel Verweij is Gecertificeerd Draagdoekconsulent Die Trageschule® Dresden en sinds begin 2018 ook Trainer voor Zorgprofessionals (WKT) voor Die Trageschule® The Netherlands en eigenaar van ‘Hechte band’. Zij is actief binnen de medische commissie van de beroepsvereniging VDC, volgt haar bijscholingen en is betrokken bij onderzoek naar babydragen.
Rachel is wetenschappelijk opgeleid aan de Landbouwuniversiteit Wageningen en publiceert als wetenschapsjournalist in diverse (vak) bladen over lichaamscontact, dragen en gehechtheid. Tevens is ze als cliëntvertegenwoordiger werkzaam aan de vakgroep ‘Midwifery Science’ van de VU en SAFE-consulent.
Rachel is een inspirerende en ervaren trainer. Meer informatie over haar is te vinden op haar website: www.hechteband.nl

Trainer Workshop SSC Die Trageschule®

Selma Langbroek-Bevers

Selma is Gecertificeerd Draagconsulent Die Trageschule® en volgt op dit moment de opleiding tot WKT Trainer (Trainen van Zorgprofessionals in dragen) bij Ulrike Höwer (oprichter Die Trageschule®) in Dresden. Naar verwachting gaat zij vanaf 2019 ook Zorgprofessionals trainen.
Vanaf 2018 verzorgt ze de Workshop Soft Structured Carriers voor Draagconsulenten, samen met Floortje Vening. Selma is groot fan van dragen en heeft een zeer uitgebreide collectie dragers. Haar juridische achtergrond, maakt dat ze ook een eigen onderbouwde mening heeft over bijvoorbeeld het babydragen op de fiets, of de grote veiligheid waarschuwingen in dragers. Selma is creatief en gebruikt haar kennis om meer uit SSC’s te halen, dan soms de producent voor ogen heeft gehad. Maar altijd met in acht neming van haar kennis over wat veilig en ergonomisch is.
Naast draagconsulent en coach, is Selma ook moeder van 2 jonge opgroeiende kinderen. Ze werkt samen met een aantal andere consulenten in de Regio Groningen.
Wil je meer weten over Selma, kijk dan eens op haar eigen website Draagtips.

Selma Langbroek-Bevers

Onze opleidingen

Basis opleiding

De Basis Opleiding Draagconsulent richt zich vooral op het geven van hulp aan ouders in de 1-op-1 situatie. De opleiding stelt de deelnemer in staat om ouders met raad en daad bij te staan bij het leren van babydragen in een draagdoek, ring sling of soft structured carrier (ssc).

Gevorderde opleiding

Bij deze opleiding gaat het om een verdieping van de kennis uit de Basis Opleiding. Verder richten we ons op de vaardigheid om als draagconsulent op kwalitatieve en effectieve wijze, kennis over en advies in het babydragen te delen in groepen.

Certificerings opleiding

Pas na succesvolle afronding van deze opleiding, kan je als deelnemer jezelf een gecertificeerd Die Trageschule© draagconsulent noemen. Middels de certificering getuig je van het hebben van een allround niveau als draagconsulent.

Zorgprofessionals

De WKT (Wickel Kreuz Trage) is een speciaal voor zorgprofessionals ontwikkelde 1 daagse cursus over ergonomisch dragen. Het is geen opleiding tot draagconsulent, maar heeft als doel om zorgprofessional de basis over de theorie van het ergonomisch dragen en een aantal basisknooptechnieken, zo te leren, dat zij deze kennis en vaardigheid weer aan ouders kunnen leren.

Kinaesthetic Infant Handling

Sabina Hartz, Member Medical Board van Die Trageschule© verzorgt deze prachtige opleiding op 4, 5 en 6 september in Utrecht (Nederland). De opleiding is een aanrader voor draagconsulenten, verloskundigen, zorgprofessionals en natuurlijk ouders! Na afloop van de opleiding ontvang je als deelnemer een certificaat voor de Basis Opleiding Kinaesthetic Infant Handling.

Meer informatie

Bent u geinteresseerd in het volgen van een opleiding? Klik op onderstaande button voor meer informatie over onze opleidingen.

Meer info
ulrike höwer

Oprichter en eigenaar van DIE TRAGESCHULE® DRESDEN

Ulrike Höwer

Ulrike Höwer is opgeleid als verpleegkundige en kwam o.a. door haar werk in Afrika in contact met babydragen. Daarnaast was zij actief bij La Leche Leage als lactatiekundige. De oorsprong van Die Trageschule® ligt hierdoor in het borstvoedingsadvies. Daar heeft ze geleerd om heel goed te luisteren naar de zeer specifieke behoeften van jonge moeders en ouders. Toen in 1998 de eerste draagcursus in voorbereiding was, bestond er nog geen netwerk voor draagconsulenten. Maar aan het einde van de cursus had Ulrike Höwer een droom voor ogen, waarbij er een netwerk van gekwalificeerde draagconsulenten in Duitsland zou zijn. Draagconsulenten die in hun werk vol overtuiging en enthousiasme, aansluiting zochten bij de reeds aanwezige kennis en ervaring van ouders zelf.

Inmiddels verzorgt Ulrike Höwer met Die Trageschule® in ruim 15 verschillende landen (waaronder Nederland, België, Duitsland, Engeland, Australië, Oostenrijk, Zwitserland, Maleisië en Rusland) en op verschillende plaatsen opleidingen voor draagconsulenten en seminars over dragen.
Die Trageschule® Nederland is onderdeel van het grote Die Trageschule® Netwerk. De basis begon bij Ulrike Höwer in Dresden.

Sinds 2007 verzorgt Michaela Lehner in Oostenrijk met haar team ook opleidingen voor Die Trageschule® Österreich. In Engeland, Ierland en Rusland verzorgt Olga Nguyen en haar team sinds 2011 opleidingen voor draagconsulent voor Die Trageschule®UK.