Visie op

draagconsulentschap

Voor alle professionals opgeleid door Die Trageschule® zijn de 3 belangrijkste pijlers van het werken met ouders de volgende:

• Invoelend luisteren en positief aanmoedigende communicatie
• Up to date & gedegen vakkennis
• Methodisch handelen om anderen te helpen leren

Alleen wanneer je je als consulent in dienst stelt van ouders en hun kinderen en ruimte biedt aan de ervaringen en verhaal van ouders, kan er sprake zijn van een goed draagconsult. Bovendien dient een draagconsult als doel, ouders te ondersteunen in hun competentie, de relatie met hun kind vorm te geven. Ouders te helpen, hulpbronnen te laten ontdekken om het dagelijks leven zo positief mogelijk te ervaren.
Alle Die Trageschule® draagconsulenten, hebben hun eigen levensverhaal met individuele kwaliteiten. Voor ons is het belangrijk dat onze draagconsulenten authentiek en sterkte-gericht werken.

Die Trageschule®

Wat onze opleiding en consulenten onderscheid, is dat we allereerst uitgaan van de behoefte van de ouders. Wanneer het de ouders goed vergaat, gaat het ook goed met de kinderen. Vanuit dit standpunt, dringen we geen enkel advies op, over zorg of opvoeding van kinderen en wat het beste voor een kind is. Ouders leggen de lat vaak al hoog, door alle adviezen om hun heen. Dit leidt in de praktijk eerder tot frustraties en pijn. Laat elke ouder zijn eigen weg hierin vinden. Of je wel of niet borstvoeding geeft, samen slaapt, je kind veel of weinig draagt, in een doek of drager draagt, maakt voor een goed draagconsult niet uit.

Een succesvol draagconsult is voor ons:

Dat ouders zich zeker voelen in het hanteren van de hen aangeleerde techniek en zich in hun ouderschap aangemoedigd en gesterkt voelen.
Dat de draagconsulent de ouder begeleidt in het gemeenschappelijk doel: “Ouders dragen hun kinderen en geven ze houvast voor het leven!”